طراحی نمای مدرن ساختمان با سایر نماها به خصوص نماهای کلاسیک بسیار تفاوت دارد، پیشنهاد ما این است که قبل از انتخاب نمای ساختمان خودتان مقاله تفاوت نما مدرن و نمای کلاسیک را مطالعه کنید و بعد از آن تصمیم خود را برای انتخاب سبک نما بگیرید. سبک مدرن به دلیل سادگی و خطوط تمیز جالبش مشهور است که از لحظهای که به آن نگاه میکنید، تأثیر چشمگیری بر جای میگذارد. تصور کنید در حال رانندگی در مسیر خود هستید و با دیدن طراحی نمای مدرن ساختمان خودتان دوباره عاشق آن می شوید.



از آغاز قرن بیستم، گرایشهای بسیاری برای مهندسان پدیدار شد و کاملاً با تفکر مهندسی رایج قبل از خود متفاوت بود و بارزترین آن نما و دکوراسیون مدرن به دور از جزئیات بود. همانطور که می دانید برداشت های اولیه مهم است، بنابراین طراحی نمای خانه شما تضمین می کند که تا چه حد بیننده را جذب ساختمان شما کند.



البته ایجاد یک طرح سفارشی و خاص برای خانه مدرن شما هرگز آسان نیست. مجبور هستید از یک معمار برای ترسیم و طراحی یک طرح کمک بخواهید، که این ممکن است بسیار پر هیجان و جذاب باشد، به خصوص برای کسانی که برای اولین بار خانه خرید می کنند.برای آشنایی بیشتر با سبک مدرن در نمای ساختمان ها میتوانید مقاله 100 طراحی معروف نمای مدرن دنیا را مطالعه کنید



تفاوت های اصلی طراحی نمای مدرن با نمای کلاسیک
تفاوت های اصلی طراحی نمای مدرن با نمای کلاسیک بسیار زیاد است.برخلاف نظر بسیاری از افراد یک نما بسیار بیشتر از یک پوسته محافظ برای یک ساختمان است. در واقع طراحی نمای ساختمان نه تنها خود ساختمان را مشخص می کند، بلکه بر محیط شهری نیز تأثیر می گذارد. و مهمتر آنکه طراحی نمای ساختمان با استانداردهای رو به رشد برای ساخت و ساز، با مقررات محلی و مقررات ملی مطابقت داشته باشد،و در کنار همه این موارد باید با نیازهای مشتری برای نگهداری، زیبایی شناسی و پایداری مطابقت داشته باشد.در نتیجه در اولین قدم شناخت سبک مورد نظر بسیار مهم می باشد.برخی از تفاوت های اصلی طراحی نمای مدرن با نمای کلاسیک در این مقاله گردآوری شده است.
طراحی نمای کلاسیک
معماری کلاسیک از یونان و روم باستان سرچشمه گرفته است و با تقارن، ستونها، پنجرههای مستطیل شکل و سنگ مرمر مشخص میشود. برای قرنها، معماران از این تمدنها تأثیر میگرفتند و آرمانهای سنتی را در سبکهای بعدی معماری گنجانده بودند. طلوع معماری مدرن زمانی آغاز شد که صنعت دستی با صنعتی سازی ماشینی جایگزین شد. معماران مدرن برای ابداع روشهای ساختمانی تلاش کردند که بیشتر بر نحوه زندگی انسانها در مقایسه با آنچه که زیبا میدانستند تمرکز داشتنمادین ترین سازه های کلاسیک معابد سنگی بزرگی هستند که بر اساس تقارن و نظم ساخته شده اند.مهمترین اصول طراحی سبک کلاسیک عبارت است از:

1.ایجاد تقارن و تناسب در نمای ساختمانهای با طراحی کلاسیک معمولاً متقارن هستند و دارای عناصری مانند ستونها و پنجرهها هستند که به طور مساوی از هم فاصله دارند.
2.وجود ستون ها
3.وجود ایوان جلویی در ساختمان و قرار گرفتن درب معمولا در مرکز خانه
4.استفاده از مصالح ساختمانی بادوام. مانند سنگ تراورتن ،مرمر،گرانیت، بتن
5. وجود نقوش تزئینی در ساختمان
به طور خلاصه، معماری کلاسیک بر روی ستونها، تقارن و تناسب، در میان سایر قوانین طراحی تمرکز میکنند تا ساختمانهایی مانند ساختمان کنگره ایالات متحده و ساختمان دیوان عالی ایالات متحده ایجاد کنند.

طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن سبکی از ساختمان است که بر خلاف سبک کلاسیک بر عملکرد و یک فرم ساده بیش از تزئینات تأکید دارد. این سبک از طراحی، از خانههای با تزئینات زیاد فاصله گرفته است و معمولا شامل خطوط تیز و تمیز است.برخی از ویژگی های طراحی سبک مدرن به شرح ذیل می باشد.

1.خطوط تمیز ،با بافتی صاف و یکدست
2.استفاده از شیشه خواهید برای داشتن نور طبیعی کافی.
3.پلان های باز و وسیع ،در عین حال کاملاً مشخص
4.استفاده از مصالح ساختمانی مدرن و سنتی. مانند: فولاد، بلوک بتنی، آهن و شیشه چوب، آجر و سنگ که به روش های ساده تری برای نشان دادن زیبایی طبیعی خود از آنها استفاده می شود.
5.ارتباط با محیط بیرون و در نطر گرفتن محیط زیست اطراف
6.ایجاد طرح های نامتقارن فاقد هرگونه تزئین اضافی

هزینه های طراحی نمای مدرن و اجرای آن
هزینه طراحی نمای مدرن و اجرای آن به عوامل متعددی بستگی دارد که تمام این موارد به طور کامل و تخصصی باید بررسی شوند تا به یک برآورد کلی از هزینه های جاری در روند انجام پروژه دست یافت.برخی از موارد که در تعیین هزینه ها نقش اساسی دارند به شرح ذیل می باشد:
متراژ و مساحت پروژه
نوع متریال مصرفی در پروژه
کیفیت متریال انتخابی
گروه های اجرایی پروژه
سبک اجرای نما


طراحی نمای بیرونی ساختمان مدرن
نمای ساختمان تنها جنبه فنی ساختمان را منعکس نمی کند، بلکه سبک و فرهنگ حاکم بر مکان و حتی دورانی که به آن تعلق دارد را در بر می گیرد، بنابراین امروزه مهندسان به شدت برای نوآوری و طراحی نماهای مدرن با هم رقابت می کنند.معماری مدرن به طور اساسی توسعه یافته و مفاهیم و روشهای آن و حتی مصالح ساختمانی را تغییر داده است که باعث تنوع فراوان در شکلگیری نماها از جمله اشکال غیرعادی و تکنیک های عجیب تر شده است.



برخلاف آنچه در دورههای قبل حاکم بود، که ساختمانها، بهویژه نماها، برای برجستهکردن شکوه ساختمان و جلوه خود به تزئینات زیاد و شلوغ وابسته بودند، اما اکنون تمرکز معماران در طرح ریزی و برنامه ریزی برای ایجاد یک نما تغییر کرده و کاربردی تر شده است.بدین ترتیب نماها از سیستم های قدیمی و کلاسیک جدا شده و در مواجهه با چالش های مختلف مهندسی به نوع مدرن تر و موثرتر ملحق شدند.مهندسین انواع مختلفی از نمای مدرن از جمله نماهای Curtain Wall را ایجاد کردند که این روند به دلیل پیشرفت سبک مدرن در ساختمان مدرن رواج یافت.بنابراین لازم است ارزیابی بر اساس زیبایی نما و میزان تزئینات هنری آن به اینکه آیا نما به اهداف اقتصادی خود می رسد و آیا همگام با توسعه و فناوری های روز و تناسب آن با محیط و فرهنگ است، تغییر یابد.


اصول طراحی نمای مدرن مسکونی
اصول و قواعد طراحی نمای مدرن، کلاسیک یا رومی ساختمان مسکونی با توجه به قوانین کمیته نمای منطقه یا آن شهر تعیین می شود به طور مثال شما نمیتوانید نمای ساختمان را به طور کامل شیشه ای یا فلزی طراحی کنید یا این امکان را ندارید که از مصالح مختلف و متفاوت زیادی استفاده کنید و نهایتا این اجازه را دارید که 4 نوع از آنها استفاده کنید.قوانین و مقررات با توجه به زیبایی شهری هر منطقه کمی متفاوت است و شما حتما باید آن ها را بدانید.سعی کنید نمای ساختمان شما با ساختمان های مجاور همخونی داشته باشد.این نوع نماها بسیار ساده بدون تزئینات بیش از حد هستند و استفاده از خطوط عمودی و افقی به اندازه ای که باعث شلوغی نشود انتخاب خوبی می تواند باشد.میتوانید از مصالحی مانند شیشه، فلز، کامپوزیت، HPL، ترموود و بسیاری دیگر استفاده کنید.




اصول طراحی نمای مدرن
امروزه نماهای معماری مدرن مرحله جدیدی را پشت سر می گذارند که در آن تمامی راه حل های مهندسی موجود که فراتر از زیبایی شناختی، بلکه کاربردی و محیطی هستند را در بر می گیرد و همه این تغییر در دنیای معماری ناشی از انقلاب فنی بود که تحقق پیچیده ترین ایده های طراحی را از نظر سیستم ها، دستگاه ها یا حتی مصالح ساختمانی ساده کرد.دور شدن از دکوراسیون و فراوانی جزئیات و کار بر روی اصل سادگی در اشکال، چه برای کل ساختمان و چه برای نما و تمایز ساختمان مدرن از نظر مصالح به کار رفته در پنجره ها و درها و … با سایر سبک های مجلل.

مدرن بودن مصالح و تکنیک های مورد استفاده در ساخت و ساز، به عنوان مثال تکیه بر ستون های آهنی در ساخت سازه، در حالی که از بلوک های بتنی به عنوان مصالح تکمیلی استفاده می شود و همچنین استفاده از تکیه گاه های آهنی در وسط ستون ها.

!["</p]()
طراحی نمای مدرن ساختمان چه ویژگی هایی دارد؟
اصلی ترین ویژگی نمای مدرن ساختمان این است که نماهای مدرن دیگر به دلایلی طراحی نمی شوند که ساختمان و معماری را به شکلی مجلل و زیبا نشان دهند، بلکه فراتر از آن رفته اند تا به عنصری کاربردی تر در جهت هدف ساخت و ساز و آسایشی که به آن ارائه می شود تبدیل شوند.باید دانست که امروزه نیازها و توقعات افراد تغییر کرده است در نتیجه نوع فضای زندگی آنها هم باید بروز و کاربردی باشد.اصلی ترین ویژگی نماهای مدرن این است که علاوه بر زیبایی و سادگی طراحی، حداکر کاربری و اقتصادی ترین حالت ممکن را داشته باشد.


خطوط مستقیم در طراحی نمای مدرن
خطوط مستقیم یکی از بزرگترین ویژگی نمای مدرن است. که آن را از سبک های قبلی، آراسته و پر از جزئیات، مانند باروک، جدا می شوند.با وجود خطوط مستقیم و مشخص، پروژه ظرافت پیدا می کند، کاربردی تر و قابل دسترس تر می شود.


تابش نور طبیعی در نمای مدرن
یکی از دغدغه های اصلی معماران مدرنیست اطمینان از ورود نور طبیعی به خانه ها و البته انعکاس آن در نمای خانه بود. این نیاز باعث می شود نماهای مدرن دارای پنجره ها و بازشوهای وسیعی باشند که معمولاً با شیشه پوشانده می شوند و با تکیه بر ایده ارتباط بصری بین فضای داخلی ساختمان و نما و محوطه بیرونی در این سبک مهندسان به طور گسترده از شیشه استفاده می کنند و از یک طرف مناطق وسیعی را برای ایجاد منظره ای فوق العاده در بر می گیرند و دلیل دوم تامین بیشترین میزان نور طبیعی است.


رنگ های خنثی در نمای مدرن ساختمان
اصول طراحی نمای مدرن تقریباً همیشه با استفاده از یک پالت رنگی خنثی و هوشیار مشخص می شود.اما فریب نخورید که در اینجا فقط سایه های سفید، سیاه و خاکستری مناسب است. رنگ های دیگر نیز مورد استقبال قرار می گیرند، فقط در این مورد، کمتر اشباع و بسته تر هستند. به عنوان مثال، در مورد رنگ های آبی تیره.

شیشه ها در طراحی نمای مدرن
وقتی به نماهای شیشه ای پیوسته بزرگ فکر می کنیم، اغلب سازه هایی مانند آسمان خراش ها و ساختمان های تجاری وارد ذهن ما می شوند. با این حال، خانه های مسکونی مدرن به راحتی می توانند نمای شیشه ای داشته باشند.شیشه علاوه بر ایجاد نور در فضای داخلی اقامتگاه، همچنان به پروژه ظرافت می بخشد و لمس تمیزی که در این نوع معماری رایج است.

چوب در نمای مدرن ساختمان
چوب ماده ای جاودانه است و به خوبی در بسیاری از سبک ها از جمله سبک مدرن حرکت می کند.پیشرفت در مواد چوبی و تکنیک های طراحی باعث شده است که توجه به نمای مدرن چوبی برای ساختمان های خصوصی، عمومی و تجاری به طور یکسان افزایش یابد.ساختمانها و سازههای چوبی مدرن امروزی از نظر ظاهر و یکپارچگی ساختاری بسیار خوب طراحی شدهاند. موادی مانند چوب اصلاح شده به معماران کمک کرده است تا در نحوه استفاده از چوب واقعی در طرح های خود آزادی و خلاقیت پیدا کنند. با گنجاندن چوب اصلاح شده در طرح های خود، به راحتی می توانید گرما و زیبایی را بدون نگرانی بابت دوام یا نگهداری پرهزینه به طراحی های خود اضافه کنید.


مخلوط مواد به همراه سنگ در طراحی نمای مدرن
در بیشتر موارد استفاده از سنگ های ساختمانی در نمای مدرن ساختمان به شدت بر زیبایی ساختمان می افزاید، نماهای مدرن ترکیبی از مواد را برای ایجاد کنتراست و ایجاد حجم و بافت به ارمغان می آورند. یک مثال خوب ترکیبی از چوب و سیمان سوخته است که در کنار هم راحتی، مدرنیته و پیچیدگی را میافزایند. ترکیب سنگ و شیشه نیز بسیار محبوب است.

متریال نمای مدرن ساختمان
برای اجرای نمای مدرن ساختمان از متریال و مصالح نسبتا جدیدی استفاده می شود که برخی از آنها عبارتند از سنگ، سیمان، شیشه کرتین وال، کامپوزیت، چوب، سرامیک، مونولیت، فایبرسمنت برد، آجر، ترموود و HPL که قطعا میدانید در ایران از تمام این متریال استفاده نمی کنند، زیرا باید طبق قواعد کمیته نما ساختمان را طراحی و اجرا کنیم.


طراحی نمای مدرن ویلا
ویلاهای مدرن اغلب به لطف اشکال فانتزی و خلاقانه ظاهری جوان و جدید دارند و در طراحی آنها از پنجره های شیشه ای بزرگ برای استفاده حداکثری از منظره طبیعت استفاده می کنند. معماری مدرن به دنبال هماهنگی با طبیعت است،که این موضوع در اکثر طراحی های امروزی دیده میشود.رنگ به ویلای شما کمک می کند تا منحصر به فردتر باشد و زیبایی خانه را ایجاد کند.

بنابراین، اگر به رنگ های خنثی علاقه دارید سبک مدرن برای طراحی ویلای شما بسیار مناسب است و اگر اهل سادگی هستید و می خواهید ویلای شما هم به همین سبک باشد، می توانید سبک مدرن را انتخاب کنید که این استایل از همگی ساده تر است؛ اما از لوکس بودن کمتری برخوردار نیستند.

طراحی ویلای مدرن در قرن بیستم متولد شد و پس از جنگ جهانی دوم به شدت توسعه یافت. این سبک معماری غالب برای ساختمان های قرن بیست و یکم در نظر گرفته می شود. مرجع این سبک “هرچه ساده تر بهتر” نیز شناخته می شود. سبک نمای مدرن به معماران فضای خلاقانه بزرگی می دهد.چیدمان فضاهای محدب و تورفتگی به صورت هوشمندانه و حساب شده به صاحب این ویلا مدرن زاویه دید وسیعی داده است که می تواند در هر زمان و هر مکان فضای بیرون را ببیند.
